Intohimona isännöinti

15 vuotta. Viisitoista pitkää, usein tapahtumarikasta  vuotta, mutta yhä tunnen, että olen toiveammatissani. Työ isännöitsijänä, yrittäjyys ja toiminnan kehittäminen ovat intohimoni, vaikka ala ei tällä haavaa kuulukaan arvostetuimpien joukkoon. No, koulunkäynti ei  aikanaan ollut kiinnostusteni top tenissä, mutta olen paikannut puutteita jatko-opiskelun ja tekemisen kautta.
Monipuoliset, mielenkiintoiset ja haasteelliset tehtävät isännöintialan yrityksessä loivat pohjan päätökselle yrittäjäksi ryhtymisestä. Pitkäaikainen haave omasta yrityksestä toteutui viime vuoden lopulla, kun isännöinti Kjellman perustettiin. Liiketoiminta on käynnistynyt mukavasti.

Blogi. Ajatus blogista on syntynyt työn lomassa. Päivästä toiseen huomaan pohtivani ja kummastelevani samoja, alaan liittyviä asioita ja ongelmia. Toivon, että avoin blogi on sopiva työkalu käsitellä kiinteistö- ja isännöintialaa ilman yhteenkään organisaatioon tai eturyhmään kuulumista. Sitä on tarkoitus nyt kokeilla.

Jännitys. Kieltämättä kirjoittaminen vähän jännittää. En omaa aikaisempaa kokemusta sen enempää bloggaamisesta kuin julkistettavasta kirjoittamisestakaan, mutta uskon, että pelkokertoimesta huolimatta  kynnyksen ylittäminen kannattaa. Asiat eivät etene ilman keskustelua. Olen iloinen, jos kirjoitukseni saavat vastakaikua. Kaikki palaute on tervetullutta.

Henkinen hiekkalaatikko. Blogin tarkoitus on osallistua  keskusteluun, ottaa kantaa isännöintialan kehittämiseen ja alan käytäntöihin. Se nostaa esiin  työssä vastaan tulevia teemoja, vapaamuotoisesti ja epävirallisesti. Blogi avaa tilan mielipiteiden vaihtoon ja toimii henkisenä hiekkalaatikkona.

Yhteinen tavoite. Osa ammattikunnan edustajista on tuttuja vuosien takaa, mutta blogin tavoitteena on laajentaa keskustelua myös tutun ja turvallisen ulkopuolelle.  Toivon, että onnistunut herättämään alalla toimijoita uuteen keskusteluun, joka antaa pontta ja rohkeutta isännöitsijöille, muille palvelujen tuottajille ja myös asiakkaille haastaa ja uudistaa isännöintialan toimintaa.

Tavoitteena on, että yhdessä ja yhteisen keskustelun, vuoropuhelun ja –vaikutuksen kautta luomme perustan, jolle voimme rakentaa entistä parempaa huomista ja 2020-luvun isännöinnin toimintamalleja.

 

Heidi Kjellman